Ilmainen arviointi! Etusivulle

PARKETTI HERALA OY
Vikinraitti 3
33880 Lempäälä

Puh. 040 584 9962,
03-367 2604

 
 

 

LAMINAATTILATTIA

Laminaatti on lattianpäällyste, jonka eritysominaisuuksiin kuuluu erittäin kova kulutuksenkesto. Kulutuskerroksena on yksi tai useampia ohuita, kuumakäsitellyllä aminomuovihartsilla kyllästettyjä kuitumateriaalikerroksia (yleensä paperia).

Kerrokset joko puristetaan yhteen erillään laminaatiksi eli korkeapainelaminaatiksi, jonka paksuus on yleensä 0,6mm. Pintakerros liimataan sitten runkolevylle, joka voi olla HDF, MDF, kovalevyä tai lastulevyä.

Toisena vaihtoehtona on, että kerrokset puristetaan suoraan runkolevylle suoralaminaatiksi, jonka paksuus on yleensä 0,2 mm. Suoralaminaatin pohjana on tasapainottava vastakerros.

Korkeapainelaminaatti

Laminaattipäällyste, joka on valmistettu useassa työvaiheessa, käyttäen pintana erikseen valmistettua laminaattia. Korkeapainelaminaatti muodostuu erillisestä kulutussuojakalvollisesta laminaatista joka on liimattu runkolevyyn.

Suoralaminaatti

Laminaattipäällyste, joka on valmistettu yhdessä työvaiheessa lyhytjaksopuristimella. Suoralaminaatti muodostuu kulutussuojakalvosta, yhdestä tai useammasta kyllästetystä pintakerroksesta.