Ilmainen arviointi! Etusivulle

PARKETTI HERALA OY
Vikinraitti 3
33880 Lempäälä

Puh. 040 584 9962,
03-367 2604

 
 

 

PUULAJIT

Tammi Golden Birch
Pyökki Koivu
Vaahtera Kirsikka
Saarni Merbau
Mänty
 
Kovuustaulukko


PUULAJIEN SOVELTUVUUS ERI KÄYTTÖKOHTEISIIN

Kaikki puulajit kestävät normaalin kulutuksen asumiskäytössä kodin kuivissa tiloissa. Lisäksi pintakäsittely suojaa puuta.

Julkisissa tiloissa parkettia ei suositella asennettavaksi sisääntuloreiteille, koska kenkien mukana kantautunut lika ja kosteus vahingoittaa parkettia.

Kotona hiekan ja veden kulkeutuminen parketille kannattaa estää käyttämällä kynnysmattoja eteisessä. Huonekalujen jalkojen alle voi liimata huopapalat, niin lattiaan ei tule naarmuja huonekaluja siirreltäessä.

Lautaparkettia valittaessa on otettava huomioon käyttötarpeet ja selvitettävä, minkälaiseen käyttöön lattia tulee. Esimerkiksi perheeseen, jossa on lapsia tai kotieläimiä, kannattaa valita kovankin kotikäytön kestäviä puulajeja.

[Sivun alkuun]

Tammi on klassikko ja aina varma valinta. Se on yksi suosituimmista puulajeista. Ehkä siksi, että tammiparketin kullanruskea, klassinen kauneus vain paranee vanhetessaan. Tammi kuuluu kovimpien puiden joukkoon. Tammi sopii ajattoman ja tyylikkääseen kotiin sekä antaa sopuisasti tilaa muulle sisustamiselle.

Exquisite
Natur

Cottage
Kartano Select

Kartano Classic


[Sivun alkuun]


Pyökin vahva ja lämmin olemus sekä tasainen väri ja pintakuviointi antavat rajattomat mahdollisuudet sisustukselle. Pyökki on lapsiperheiden suursuosikki. Klassisena ja kestävänä pyökki on vuosien vieriessä sopusoinnussa muun sisustuksen kanssa. Pyökki ei sovellu lattialämmityksen kanssa.

Exquisite

Natur
Structur

Kartano Select

Kartano Classic


[Sivun alkuun]


Vaahtera, kun haluat lattian, joka huomataan, valitse vaahtera. Vaahterasta on viime vuosina tullut yhä suositumpi. Se on kova ja karaistunut. Vaahteraa ei suositella lattialämmityksen kanssa.

Exquisite
Natur
Rustical

Kartano Select

Kartano Classic


[Sivun alkuun]


Saarni on parketti Sinulle, joka tiedät, mitä haluat. Saarnin eläväisen ulkomuodon alla asustaa sitkeä puuparketti. Vaaleus ja kovuus ovat saarnin parhaimpia puolia.

Select

Natur

Rustical


[Sivun alkuun]


Mänty tuo kodikkuutta ja tunnelmallisuutta sisustukseen. Se on perinteikäs ja sen värisävy syvenee vanhetessa.

Mänty


[Sivun alkuun]


Koivu on kuultavan vaalea, pohjoismaisen kaunis. Se on raikas ja valoisa valinta sisustajalle. Koivu luo ilmavuutta ja raikkautta kotiin.

Select

RusticalKartano Select


Golden Birch, lämpökäsitelty koivu on kauniin ruskea ja tuo tunnelmallisuutta sisustukseen.

[Sivun alkuun]


Kirsikka, lämpimästi punertava puu pehmentää modernia sisustusta. Yhdistelemällä kirsikkaa muihin sisustusmateriaaleihin - kiveen, kankaaseen tai kylmään metalliin - luot hätkähdyttäviä kokonaisuuksia.

Exquisite

Natur


[Sivun alkuun]


Merbau on oiva valinta voimakasta tunnelmaa ja vahvinta puulaatua haluavalle! Merbaun syvä, tummanpunertava sävy luo tyylikkään säväyksen sisustukseen. Tumma lattia luo upean kontrastin raikkaalle, vaalealle sisustukselle. Sopii myös kirkkaiden värien pohjaksi.

Exquisite

Kartano Select


[Sivun alkuun]Kovuustaulukko

Puulajin kovuus on tärkeä valintaperuste ulkonäön ohella. Tilohin, joissa kulutus on kovaa, kannattaa valita kovan puulajin puu mielummin kuin pehmeä puu. Tällöin vältytään ikävännäköisiltä naarmuilta ja kolhuilta sekä pidennetään näin lattian huoltoväliä. Myös oikeanlaisilla hoitomenetelmillä ja lattian hoitoaineilla voidaan jatkaa lattian elinikää huomattavasti.

Taulukossa on verrattu eri puulajien kovuuksia tammen kovuuteen. Tammelle on annettu arvoksi 100 ja mitä suurempi luku on, sen kovempaa puu on.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Sivun alkuun]